27. tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

27. tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami

Za nami je 27. tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami

V Portorožu je minuli vikend med 10. in 11. novembrom potekal že 27. tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami, v organizaciji Zbornice za poslovanje z nepremičninami. Letošnji posvet je bil v znamenju sprememb, ki jih prinašajo številni aktualni zakonodajni postopki. V ospredju je bilo tako predvideno sprejetje Zakona o nepremičninskem posredovanju, Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in novega Stanovanjskega zakona v povezavi z obljubljenim Zakonom o upravljanju nepremičnin. Slednji naj bi odpravil obstoječe nedoslednosti in zagotovil ureditev področja po zgledu drugih evropskih držav.

Posveta so se udeležili številni predstavniki gospodarske zbornice, ministrstev, investitorjev, upravniških podjetij in drugih strokovnjakov iz stroke. Drugi dan so se na posameznih sekcijah strokovnjaki dotaknili konkretnih težav v nepremičninski dejavnosti in predstavnikom države v okviru okroglih miz predlagali ustrezne rešitve. Nepremičninska stroka je bila enotna, da so na številnih zakonodajnih področjih nujno potrebne spremembe. Naloga odločevalcev je zadostno upoštevanje predlogov stroke in implementacija teh v zakonodajo, ki bo omogočila nadaljnji razvoj panoge.