Nasveti za menjavo upravnika | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Nasveti za menjavo upravnika

Slovenski trg upravljanja nepremičnin je precej nasičen, saj je za to dejavnost registriranih več sto podjetij. Tudi delo upravnikov postaja vse zahtevnejše, saj je lastnikom vedno bolj pomembno racionalno ravnanje z njihovimi nepremičninami, ki zagotavlja kakovostno bivanje.

Prav tako se je skladno z zakonodajo povečala tudi količina dela, ki ga imajo upravniki, zato bodite pri izbiri le tega pozorni da ima dobro podporo tehnične, računovodske, administrativne in pravne službe, saj je nemogoče, da ena oziroma nekaj oseb obvlada vsa področja in ima vsa potrebna znanja za kvalitetno opravljanje storitev. Predstavljajte si, da bi ena oseba skrbela za izterjavo neplačnikov, razdeljevala račune dobaviteljev, pripravila popis del za gradbeno sanacijo, zraven pa še tu in tam kaj popravila.

Upravniki se radi oglašujejo z več različnimi storitvami, ki bi jih naj opravljali strokovno, kakovostno in poceni, hkrati pa imajo zaposlenih le nekaj ljudi. Nizka cena storitev torej ne pomeni tudi kakovostnega upravljanja, dodatno pa lahko hitro pričakujete račune zunanjih strokovnih služb, ki jih bodo kasneje najeli in vam za to dobro zaračunali.

Pred izbiro upravnika preverite, če ima poravnane vse obveznosti in nima blokiranih računov, zato preverite tudi bonitetno oceno, ki je pomemben kazalnik uspešnosti podjetja. Višje kot je podjetje bonitetno uvrščeno, manjše je tveganje pri poslovanju z njim.

Neustrezno je tudi, da upravnik brez kapitalske ustreznosti zapravi vplačana sredstva v rezervni sklad, etažni lastniki jih namreč od upravnika v stečaju nikoli ne bodo dobili nazaj, kot kažejo nedavni primeri iz prakse.

Iskanja in izbire upravnika se lotite s trezno glavo in pametno. Najprej analizirajte dosedanjega upravnika in po izkušnjah vprašajte svoje znance. Potencialnega novega upravnika pa pred izbiro tudi  osebno spoznajte. Pozanimajte se na kak način boste dobili vpogled v poslovanje in račune dobaviteljev in izvajalcev. Pozanimajte se tudi o odzivnosti v primeru dopustov in bolniških odsotnosti, če ponuja 24-urno dežurno številko, ga pokličite v soboto zvečer in hitro boste ugotovili pri čem ste.

Če potrebujete še kakšno pomoč pri izbiri upravnika, pa nam pišite na info@iun.si.