Ključne lastnosti dobrega upravnika | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Ključne lastnosti dobrega upravnika

Ko etažni lastniki želijo zamenjati upravnika, se na trgu srečajo s številnimi različnimi ponudniki upravniških storitev. Ko iščete upravnika, je bistveno, da imate v mislih 3 ključne lastnosti, na katerega bodite pozorni, da lahko sprejmete premišljeno odločitev.

1.Strokovnost

Izberite nekoga, ki je izkušen, izobražen in strokovno usposobljen za upravljanje objektov. Upravniku etažni lastniki navsezadnje zaupajo tako objekt kot tudi finance v rezervnem skladu, kar lahko v rokah neizkušenega upravnika privede do usodnih težav za večstanovanjske zgradbe. Posledice izbire upravnika, ki ni ustrezno izobražen in strokovno usposobljen za upravljanje, se kažejo predvsem v zanemarjenih skupnih delih, popuščanju pomembne infrastrukture, ki zagotavlja varnost stavbe, ter v nezadovoljnih etažnih lastnikih, ki se znajdejo v dozdevno nerešljivi situaciji.

2. Transparentnost

Za uspešno upravljanje in sodelovanje z etažnimi lastniki je ključnega pomena, da upravnik posluje ne samo kvalitetno, temveč tudi transparentno. Pravično je, da imajo etažni lastniki vpogled v vse pomembne podatke, saj se navsezadnje upravlja z njihovimi financami v rezervnem skladu. Transparentno poslovanje upravnikov v osnovi pomeni, da so vsi pomembni podatki dostopni etažnim lastnikom ter da imajo vedno dostop do vseh informacij in računov, ki jih plačujejo v sklopu upravljanja stavbe. Tako imajo lahko jasen vpogled v stanje števcev, originalne račune storitev zunanjih izvajalcev, razdelitev stroškov med stanovalci in v pogodbe, ki jih je upravnik sklenil v imenu in za račun lastnikov.

3. Zanesljivost

Pri najemu izvajalca za opravljanje kakršnih koli storitev je pomembno, da je le-ta zanesljiv; enako velja tudi, ko iščete upravnika. Vsak upravnik, ki stremi k zadovoljstvu etažnih lastnikov, opravlja svoje delo vestno in kvalitetno ter etažnim lastnikom s svojim poslovanjem omogoča nemoteno bivanje brez nepotrebnih skrbi. Zanesljivost je osnovni temelj, na katerem se gradi odnos med upravnikom in etažnimi lastniki in ki pripomore h grajenju na zaupanju, ki je ključnega pomena za uspešno sodelovanje.

4. Ima certifikat “Zaupanja vreden upravnik”

Preverite tudi ali je upravnik prejemnik certifikata Zaupanja vreden upravnik, ki ga na podlagi vsakoletne presoje po merljivih in preverljivih kriterijih o delovanju upravnika podeljuje GZS, Zbornica za poslovanje z nepremičninami.