Prispevek v rezervni sklad | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Prispevek v rezervni sklad

Merila za določitev prispevka etažnega lastnika v rezervni sklad določa Pravilnik o merilih za določitev prispevka etažnega lastnika v rezervni sklad in najnižji vrednosti prispevka. Skladno z 2. členom tega pravilnika so merila za določitev prispevka površina posameznega dela, starost in rekonstrukcija nepremičnine.

Nepremičnino se na podlagi ugotovljene starosti skladno s 4. in 7. členom pravilnika uvrsti venega od naslednjih starostnih razredov:

Starostni razred EUR/m2
Do 10 let 0
Nad 10 do 30 let 0,20
Nad 30 do 60 let 0,25
Nad 60 let 0,30

Etažni lastniki se lahko odločijo, da bodo v rezervni sklad plačevali več, kot je zakonsko določen najnižji znesek. Pri tem upoštevajo načrt vzdrževanja in vrednost vzdrževalnih del. Ker je višji znesek prispevka v rezervni sklad odločitev rednega upravljanja, k temu zavezuje tudi tiste lastnike, ki so glasovali proti njej ali sploh niso glasovali o njej.

Vse o določitvi prispevka v rezervni sklad si lahko preberete v Pravilniku o merilih za določitev prispevka etažnega lastnika v rezervni sklad.