Ukrepi energetske sanacije | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Ukrepi energetske sanacije

Povzeto iz: Dnevnik

Verjetno sta izoliranje fasade ter menjava oken prva ukrepa, na katera bi pomislili v povezavi z energetsko sanacijo objekta, vendar še zdaleč nista edina. Za zmanjšanje toplotnih izgub in racionalnejše ogrevanje so potrebni številni ukrepi. 

Pri energetskih prenovah objektov je priporočljivo slediti ukrepom po določenem zaporedju tehnično izvedbenih rešitev. Najpomembnejša je regulacija ogrevanja, sledi ji izolacija fasade, ki zmanjša potrebo po energiji od 35 do 40 odstotkov. Naslednji priporočen ukrep je zamenjava oken, ki naj bi zmanjšala potrebe po energiji za okoli 15 odstotkov, izolacija podstrešja bo od potrebne energije za ogrevanje odštela še okoli 20 odstotkov. Zamenjava kurilne naprave, izolacija tal, stropov in kleti pa bo potrebo po energiji zmanjšala še za dobrih 10 odstotkov. Skupaj to pomeni, da lahko z izoliranjem objekta zmanjšamo potrebo po energiji kar do 75 odstotkov, ob tem pa se bo zmanjšala tudi potreba po energiji za poletno hlajenje. Predvsem pa je tudi ugodje bivanja v toplotno dobro izoliranem objektu prijetnejše.