Začetek in konec kurilne sezone | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Začetek in konec kurilne sezone

Temperature so počasi začele padati in kmalu lahko pričakujemo tudi začetek kurilne sezone.

Kurilna sezona v Sloveniji v večini nižje ležečih območjih na nadmorski višini do 500 m traja v povprečju od 6 do 8 mesecev, v višje ležečih, gorskih območjih pa tudi do 11 mesecev.

KAKO SE OPREDELI ZAČETEK IN KONEC KURILNE SEZONE

Trajanje kurilne sezone je število dni med začetkom in koncem kurilne sezone. Agencija Republike Slovenije (ARSO) za okolje določa začetek, konec in trajanje kurilne sezone, kot sledi:

Začetek kurilne sezone

  • Kurilna sezona se začne tretji dan, ko je zunanja temperatura v drugi polovici leta ob 21. uri tri dni zapored nižja ali enaka 12 °C.

Konec kurilne sezone

  • Kurilna sezona se konča tretji dan, ko je zunanja temperatura v prvi polovici leta ob 21. uri tri dni zapored višja ali enaka 12 °C.

Trajanje sezone gretja je seveda odvisno od pokrajine: kurilna sezona v Ljubljani in Mariboru traja od začetka oktobra do konca maja (približno 8 mesecev), v Portorožu od konca oktobra do začetka maja (približno 7 mesecev), v Postojni pa od začetka septembra do sredine junija (približno 9,5 mesecev).