Zavarovanje potresnega rizika | IUN
+
Zahtevek je bil uspešno poslan. Pripravljeni na vaše vprašanje vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Podatki naročnika:
Podatki stavbe:
Dodatne informacije:
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!
+
IŠČETE UPRAVNIKA?
Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo s strokovnim nasvetom.
051 407 070
Pustite nam svoje podatke:
Ali pa nam zapišite svoje vprašanje spodaj:*
Pošlji >>
Polja označena z zvezdico (*) so obvezna!

Zavarovanje potresnega rizika

Nedavno potresno dogajanje v naši okolici je spodbudilo k razmišljanju o tem, da nismo varni pred potresom. Precejšen del naše države namreč spada pod potresno ogrožene.  Etažni lastniki v večstanovanjskih stavbah lahko sklenejo zavarovanje potresnega rizika, a le kot razširitev kritja na osnovi požarne police, torej se razširitev police izvede pri zavarovalnici, kjer je sklenjeno že obstoječe osnovno požarno zavarovanje.

Cene za zavarovanje potresa je odvisno od:

  • leta izgradnje objekta (objekti zgrajeni do konca leta 1964 imajo višjo premijo kot objekti zgrajeni 1965 in kasneje, zaradi spremenjenega načina gradnje),
  • potresne cone (v Sloveniji poznamo 4 potresne cone),
  • odbitne franšize pri zavarovanju so lahko 2, 5 ali 10 %, odbitna franšiza se pri potresu računa od zavarovalne vstote.

Zavarovanje se sklepa na novo vrednost, če objekt ni amortiziran že več kot 40 % (objekt mora biti vzdrževan).

Namen potresnega zavarovanja je kritje katastrofalnih škod, ki jih povzroči potres in vas lahko resneje ekonomsko ogrozijo. Potres pa ne uničuje le zgradb. Povroči lahko tudi drugo škodo, kot je na primer plinska napeljava, zaradi česar lahko zagori in povzroči eksplozijo. V tem primeru zavarovalnica škode ne krije iz požarnega zavarovanja, če ni sklenjenega tudi potresnega zavarovanja.

Glede sklenitve potresnega zavarovanja, se o tem pozanimajte pri vašem upravniku, ki vam bo dal podrobnejše informacije.